• Mit lehetett volna tenni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Nagymamám pár napja hunyt el. Kb. egy hónapja került kórházba. Elesett, eltört a csípő csontja. Megműtötték, sikerült is a beavatkozás. A műtét után lehetett vele beszélni, kommunikálni. Viccelődött, jól volt. Csakhogy egyik pillanatról a másikra romlani kezdett az állapota, és szépen lassan le is épült. Félre beszélt, nem nyitotta ki a szemét, amikor meg akarattal kinyitották neki, akkor meg fennakadtak a szemei. Pakolták egyik ágyból a másikba, egyik osztályról a másikra, míg végül az elfekvőben kötött ki, ahonnan már sajnos nem jött ki élve. Boncolást nem kért a család, mondván, úgy sem hozza vissza hozzánk az, ha tudjuk, hogy miben halt meg. De a zárójelentésen az áll, hogy agyödéma miatt halt meg. Honnan tudták ezt, ha nem volt boncolás? Miért következett ez be? Lehetett-e volna tenni ellene valamit? Vagy valamelyik orvos hibázott? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a halál témában

        Tisztelt Kérdező! A klinikai vizsgálatok alapozták meg a halál okának megállapítását. Ennyi információ alapján nem lehet véleményt mondani a gyógykezelésről. Mivel nem történt boncolás így az utólagos ok keresésnek nincs értelme, hiszen mire alapoznák a gondatlanság feltételezését. Egy megterhelő ortopédiai műtét után idősebb életkorban többféle, egyéb szervrendszert érintő probléma léphet fel a gondos orvosi kezelés ellenére.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 22., 16:24; Megválaszolva: 2011. június 25., 16:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: