• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg! A problémám 1,5 hónapja kezdődött egy hirtelen rosszulléttel, ami előtte sosem volt. Szédülés, heves szívdobogás, remegés, légszomj, majd ez 10-15 percen belül el is múlt. Mentőt hívtak, s megűllapították, hogy leesett a vérnyomásom. Majd két héttel később ez megint megismétlődött, akkor már tudtam kezelni a helyzetet, tudtam, hgy ugyanaz a "hirtelen rosszullét". Ez szintén elmúlt, viszont azóta tartósan, azaz már egy teljes hónapja problémáim vannak. Labilis a közérzetem, szédülök, gyakran bebambulok, nagyon nehezen alszom el és este gyakran felriadok, továbbá nehéznek érzem a fejem, s a fej hátsó részében nyomást érzek. Már elég sok orvos látott, és nem állapítottak meg szervi problémát. Voltam belső kivizsgáláson (EKG, vérvétel, TSH minden negatív), szemész, fül-orr-gégész látott, s ott is minden rendben volt. Neurológusnál is voltam, az általa végzett vizsgálatok (reflex, látás, koordináció stb) is rendben voltak. Felírt 0,5 mg-s frontint, amiből egy negyedet kell bevennem reggel és este. Szerinte szorongás, stressz áll a háttérben, bár ennek okát nem tudom. A vérnyomáspm, pulzusom is rendben van, itthon szoktam ellenőrizni. Szinte minden nap edzem, sportolás közben teljesen jól érzem magam. Nagyon kétségbe vagyok esve, hisz ez az állandó labilis közérzet, szédülés nagyon megnehezíti a mindennapjaimat. Itt a nyár, túl vagyok az írásbeli érettségiken, élvezhetném a nyarat, de így képtelen vagyok rá. Nem tudom, hogy ez mikor és hogy fog már végre elmúlni...

        Dr. Szanyi Andrea válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező ! Valószínűleg nincsen semmilyen szervi elváltozás panaszai hátterében, ha fizikai megerőltetésre nem jelentkezik panasza. Nem derült ki, hogy milyen sportot űz, ha ez edzőtermet jelent, akkor menjen inkább a szabad levegőre mozogni. Remélhetőleg panasza az érettségi bizonyítvány átvételével hamarosan megszűnik.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 29., 16:50; Megválaszolva: 2011. május 31., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés