• Miért nem tudok hízni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 21 éves nő vagyok,172cm magas és 47kg. A neten talált testtömegindexek szerint kórosan sovány vagyok:( Egyébként is így éreztem,(a bordáim kint vannak oldalt,csontosak a térdeim,a gerincem is kirajzolódik a hátamon) ez csak megerősített engem. Soha nem voltam "husos" alkat,átlagban 54-55kg között mozgott a testsúlyom. Az utóbbi kb 2 évben viszont nemhogy híznék,de még fogyok... Sűrűn szokott fájni a fejem,a hasam is szokott menni,és nagyon étvágytalan vagyok.Főleg reggelente.Olykor még enyhén hányingerem is van.De ha nem reggelizek,akkor rosszul vagyok.(émelygek,szédülök)Ha éhes is vagyok napközben,csak keveset tudok enni.Pedig sztem változatosan étkezem. Eszek gyümölcsöket,zöldségeket,főtt ételeket egyaránt.(Hízókúra nem segít) Nagyon szeretnék hízni,rosszul érzem magam a bőrömben. Jártam már a háziorvosomnál,csinált vizsgálatokat,de semmit nem talált! Mi lehet a gond? Egészségügyileg milyen betegségek okozhatják ezt,amire esetleg az orvosom se gondolt...?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a Sovanysag témában

        Kedves kérdező! Az oka valamilyen felszivodasi zavar lehet, pl. liszterzekenyseg, illetve az anyagcsere túl gyors működése vezethet ilyen tunetekhez, pl pajzsmirgy tulmokodes. A vércukor ellenőrzése is javasolt. Ha a rutin labor, pajzsmirgy funkció rendben, belgyógyászatra kérjen beutalót.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 21., 13:55; Megválaszolva: 2011. május 23., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés