• Laboreredmény: mit jelent / mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, leírom az értékeket, melyekre kiváncsi vagyok és hogy mit jelentenek pontosan. LDL Koleszterin 3.51 (ez a szív koleszterin?) Serum húgysav:361 C reaktív feh. quantitativ. 5.30 Fehérvérsejtszám:10.30 Ezek voltak becsillagozva, azt szeretném tudni, hogy ezek mit jelentenek, hogy így eltérnek, és hogy mitől lehet. Előre is köszönöm válaszát. Üdv: Marika

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! Az említett laborértékek általánosan nem tekinthetők kóros értékeknek, de egyes laborok speciális mérési módszere eltérhet a normál értékek tekintetében is. Ezért a leletekben meg szokták adni az általuk használt normál tartományt. Ezeket nem ismerve csak a szakkönyvekben megadott normál értékekhez tudok viszonyítani. Az LDL koleszterin 3.87 mmol/l értékig normalnak tekinthető.AZ LDL a koleszterin egyik kémiai típusa alapján használt rövidítés, nincs köze a szívhez. A serum hugysav 400 umol/l értékig normalis értéknek tekinthető. A húgysav a purinanyagcsere során keletkező végtermék. Köszvényben, hirtelen fogyáskor, rosszindulatu megbetegedésekben észlelhetünk magasabb értéket. A C reaktív fehérje 10 alatt normál érték.Ez egy fehérje, ami gyulladásos megbetegedésekben , immunbetegségekben, rosszindulatú daganatok esetén megemelkedik. Vírusos és bakterialis fertőzésekre jellemző a hirtelen , gyors emelkedés.A fehérvérsejtszám 10 G/l alatt tekinthető normal értéknek, az Ön esetében észlelt minimális eltérés még nem jelent kórosat.A fehérvérsejtek a vérben előforulő alakos elemek, melyeknek a szervezet immunellenállásában van szerepük. A fehérvérsejtszám gyulladásos megbetegedésekben növekszik meg.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 18., 18:48; Megválaszolva: 2011. május 19., 19:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés