• Várhatok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.DORTORNŐ/ÚR! Hasi UH vizsgálaton a máj és a jobb vese között minimális folyadékgyűlemet vettek észre.Hasi MR-re kaptam beutalót,időpontja közel 2 hónap!Ön szerint várhatok eddig,vagy keressek másik orvost?

        Dr. Laki András válasza a hasi folyadék témában

        Tisztelt Kérdező ! A szabad hasi folyadék első típusos megjelenési helye a máj és a jobb vese közötti terület (a másik a kismedencében, nőkben a méh mögött van). Minimális folyadéknak is többféle oka lehet, az aktuális jelentősége a kérdésben leírtak alapján nem ítélhető meg. Ha eddig semmilyen olyan betegsége nem volt,ami folyadékképződéssel járhat (például májbetegségek, hasi gyulladásos folyamatok), akkor a közeljövőben egy ultrahangos kontrollt javasolnék, egy-két héten belül, amivel eldönthető, hogy a folyadék szaporodik-e. A mennyiség növekedése sürgősebb kivizsgálást indokolhat. Nem derült ki a kérdésből, hogy a hasi MR vizsgálatot milyen célből, milyen kérdésekkel indokolták és történt-e vagy tervbe van-e véve egyéb kivizsgálás (pl. nőgyógyászati vizsgálat, gastroenterológia, laboratóriumi vizsgálatok). Ha az MR-t nem célzottan a kismedencei , nőgyógyászati területre kérték, akkor felmerülhet CT vizsgálat elvégzése is, ami esetleg hamarabb is megtörténhet. Beszélje meg még egyszer ezeket a kezelőorvosával.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 13., 16:50; Megválaszolva: 2011. május 15., 22:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! Egy hónapja jelentkeztek a tüneteim, kezdetben a jobb vádlimban érzetem fájdalmat, mely különböző megjelenésű volt. Volt hogy nyugalomban, volt hogy terhelésre fájt különböző ponton. A múlthéten viszont a...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés