Röntgen

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kisfiamat 5 hetes korában röntgenezték. A gyomrát is nézték. Volt ráterítve több köpenyféleség, de sokat ficánkolt és pont amikor készült a kép a nemi szervéről elmozdullt a védőtakaró-köppeny és kilátszott a kukija és az alhasa legalia, a nemi részek. Ennek lehet hatása a jövőbeni nemi -egészségére, fogamzóképességére, sexuális dolgokra vagy bármire? Kell valamire figyelni vagy valamit tenni? Köszönettel: Kisanyuka

Dr. Laki András válasza röntgen témában

Tisztelt Kérdező!

Egyetlen röntgenfelvételnek nincs kimutatható hatása gyermekének egészségére.

Arra mindig törekedni kell, hogy csak szükséges esetben készüljön röntgen és CT vizsgálat és a sugárterhelés ellen védő módszereket, eszközöket megfelelően használják.

Azokban az esetekben, ha egy diagnózis felállítására vagy kizárására szükség van ilyen vizsgálatokra, és más vizsgálattal nem helyettesíthetők, akkor el lehet végezni, mert a vizsgálat elmaradása sokszor nagyobb veszélyt jelenthet az egészségre, mint maga a röntgen- vagy CT-vizsgálat.

Kérdés: 2011. március 27., 09:44 ;Megválaszolva: 2011. március 29., 19:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mit jelent
Tisztelt Doktor/Doktornő! 184cm és 93 kg vagyok. Voltam mellkas, kétirányú koponya felvételen és orrmelléküreg felvételen. Indoka, hogy hosszú...
sugárhatások
Tisztelt Doktornő/úr! A tegnapi autobalesetem után jutottam oda, végiggondolva azt hogy az elmúlt 2évben hány röntgen és CT felvételem volt, hogy...
Kamion rontgen
Az artandi hataratkelonel gyakori a kamionok rontgenezese...de mivel en hutos szerelvennyel jarok, engem gyakrabban bekuldenek es atvilagitanak.Ez a...
Röngten lelet
 a rekesz mko.éles kontúrú.a sínuszok szabadok.parenchiás árnyék nem ábrázolódik. ajobb szívrekesz szögletében kötegezettség...
Fogászati probléma
Tisztelt címzett!   Azt szeretném megkérdezni, hogy 15 éves gyermekemet 1 hónapon belül 2* röntgenezték fogászaton. Nincs ennek káros...