N yirokcsomó duzzanat

Kedves doktornő! Előző levelemben válaszoltam kérdésére, azt illetően hogy mekkora a nyirokcsomó duzzanatom. Válaszában kérte, hogy írjam meg az előzményeket. Ezeket az első levelemben írtam le.Új felhasználó vagyok ezen az oldalon, ezért azt, hittem az összes előzményt látja majd. Most az egyszerűség kedvéért leírok mindent: 4-5 hónapja van egy kemény tapintású fájdalmaatlan nyirokcsomó duzzanat a jobb álkapcsom alatt. Kb. egy hónapja aspirációs cytológiát végeztek, minek az eredménye a következő lett: "Reaktiv nyirokcsomó elváltozásra jellemző cytológiai kép". Egy hétig szedtem antibiotikumot, és kb 3 hétig kenegettem antibiotikumos kenőccsel a duzzanatot. Mintha azóta (kb egy hónap) egy kicsit csökkent volna a mérete, de nem jelentősen. Azóta is renddíthetetlenűl tartja magát. A gégészem azt mondta a reaktív azt jelenti, hogy nem rosszindulatú, de ha még egy hónap múlva sem tűnik el, ki kell venni. A duzzanat mérete 21x8 mm. Egy visszatérő torokfájás sorozat után fedeztem fel, de még a torokfájások előtt egy-két hónappal volt néhány éjszaka mikor erősebben izzadtam. Ez nem tartott sokáig, nem fogytam, lázam sem volt már régóta, az étvágyam és közérzetem is jó. Az a kérdésem, hogy az aspirációs cytológia "reaktiv" megalállapítása ellenére és a fenti ismeretek alapján, van-e okom azt feltételzni, hogy limfóma áll a háttérben?

WEBBeteg Szakértő válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező!

Az aspirációs citológia eredménye megnyugtató. Legyen egy ultrahang és amennyiben az normális szerkezetűnek tartja nem kell kivenni, még akkor sem, ha nem tűnik el. Ha felvetődik a kóros szerkezet ki kell venni.

Kérdés: 2011. március 23., 21:09 ;Megválaszolva: 2011. március 27., 13:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
sipcsont daganat, myoepithelialis...
Köszönöm válaszát az első kérdésemre. A júliusi műtét során a bal lágyéki nyirokcsomókból csak egyet távolítottak el. Kell-e a többi bal...
Nyirokcsomó...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok, nem sportolok, sérülés nem ért mostanában. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy bal...
Nyitok csomó
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy szerda este nagyon rosszul éreztem magam a torkomon tűszök voltak, lázas voltam...
Nyirokcsomó-érzékenység
Tisztelt Doktornő! Nagyjából két hónapja a jobb hónom alatti nyirokcsomónál kellemetlen érzést tapasztalok, ami hol előjön, hol elmúlik....
Hónaalj nyirokcsomó duzzanat
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy hete kitapontottam egy nyomásérzékeny, enyhém fájó, puha, mobilis csomót a bal hónaaljban. Elmentem emlő és...