Biztosan kizárható-e a limfóma

4-5 hónapja van egy kemény tapintású fájdalmaatlan nyirokcsomó duzzaanaat a jobb álkapcsom alatt. Kb. egy hónapja aspirációs cytológiát végeztek, minek az eredménye a következő lett: "Reaktiv nyirokcsomó elváltozásra jellemző cytológiai kép". Egy hétig szedtem antibiotikumot, és kb 3 hétig kenegettem antibiotikumos kenőccsel a duzzanatot. Mintha azóta (kb egy hónap) egy kicsit csökkent volna a mérete, de nem jelentősen. Azóta is renddíthetetlenűl tartja magát. A gégészem azt mondta a reaktív azt jelenti, hogy nem rosszindulatú, de ha még egy hónap múlva sem tűnik el, ki kell venni. A kérdésem az, hogy mennyire biztos az aspirációs cytológia, biztosan kizárható-e pl a limfóma?

WEBBeteg szakértő válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

Az aspirációs cytológiai vizsgálat nem ad 100%-os diagnózist. Fontos tudni azonban, hogy rosszindulatú nyirokszervi betegség gyanúját a megnagyobbodott nyirokcsmón (az öné mekkora? ) kívül meglévő egyéb tünetek is felvetik (láz, éjszakai izzadás, fertőzések halmozódása, fogyás, stb.)! Amennyiben nyugtalanítják panaszai forduljon hematológus szakorvoshoz!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. március 22., 11:54 ;Megválaszolva: 2011. március 22., 22:11
Kérdések és válaszok: Egyéb
sipcsont daganat, myoepithelialis...
Köszönöm válaszát az első kérdésemre. A júliusi műtét során a bal lágyéki nyirokcsomókból csak egyet távolítottak el. Kell-e a többi bal...
Nyirokcsomó...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok, nem sportolok, sérülés nem ért mostanában. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy bal...
Nyitok csomó
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy szerda este nagyon rosszul éreztem magam a torkomon tűszök voltak, lázas voltam...
Nyirokcsomó-érzékenység
Tisztelt Doktornő! Nagyjából két hónapja a jobb hónom alatti nyirokcsomónál kellemetlen érzést tapasztalok, ami hol előjön, hol elmúlik....
Hónaalj nyirokcsomó duzzanat
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy hete kitapontottam egy nyomásérzékeny, enyhém fájó, puha, mobilis csomót a bal hónaaljban. Elmentem emlő és...