• Furcsa tünetegyüttes.Mi lehet a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.Úr/Nő! 2-3 hete fennálló problémámmal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.Először is szeretném megjegyezni,hogy hatalmas nyomás alatt élek,mindennapos a stressz.Nemrég arra lettem figyelmes,hogy az iskolában nehezebben megy a koncentráció és ugyanannyi tanulás mellett romlanak a jegyeim.Egyik nap megtanulom az anyagot és másnap olyan,mintha mindent kitöröltek volna a fejemből.Ilyen még sosem fordult elő velem.Ezenkívül egyre többet alszom,nagyon fáradékony vagyok és gyengének érzem magam.A hangulatom eléggé gyorsan megváltozik,sokkal ingerlékenyebb vagyok,gyorsan elvesztem a fejem.Általában ez sem jellemző rám,mostanában viszont egyre gyakrabban előfordul.Néhány napja azt is észrevettem,hogy az ujjaim és az egész karom zsibbadnak.Egyre rendszeresebben van erős fejfájásom,lassan aludni sem tudok tőle.Az evéssel is akadnak gondjaim,hízókúrára fogtam magam,ennek ellenére nem tapasztaltam súlygyarapodást,sőt,fogytam is.Nagyon gyakran megszédülök,nem tudok továbbmenni,le kell ülnöm.Régen alacsony volt a vérnyomásom,de az utóbbi 2 hétben az is drasztikusan megemelkedett.Mi lehet a probléma?Segítségét előre is hálásan köszönöm: Egy aggódó diák.

        Dr. Molnár Anna válasza a figyelem témában

        Kedves Kérdező! A folyamatos stressz biztosan hozzzájárul panaszaihoz. Fáradékonyság, gyengeség hátterében az Ön életkorában gyakran áll vérszegénység. Jó étvágy mellett történő fogyás is magyarázható stresszel, de fontos kizárni szervi diszfunkciókat (pl. pajzsmirigy betegség, akár cukorbetegség, stb). Panaszaival javaslom forduljon háziorvosához, szakorvosi vizsgálat, laborok elvégzése céljából!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 07., 18:41; Megválaszolva: 2011. március 09., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés