• Mire utalhatnak a tünetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr, Segítségét, tanácsát kérem azzal kapcsolatban, hogy a lentiekben részletezett tünetek mire utalhatnak. Pár hónapja kezdődtek az első tünetek, melyek azóta is fennállnak: szomjúságérzet (szinte egész nap, hiába iszom), gyakori vizelési inger, enyhe bőrszárazság, fáradtság. Emellett néha szédülés, fejfájás, erős szívdobogásérzet. Kb. 2-3 hete fentiek mellé "társult" egy szinte állandó jelleggel fennálló hőemelkedés (37,3-37,8 közötti, de ennél feljebb egyszer sem ment, viszont 36,7-36,8 alá sem), gyakoribb fejfájás, gyakori szempirosság (utóbbi betudható akár annak is, hogy irodai munkát végzek, számítógép előtt, emellett kontaktlencsém van). Dohányzom (max. 8-10 szál naponta), alkoholt nem iszom, eddig beteg nagyon ritkán voltam, szinte sosem. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a belgyógyászat témában

        Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján elsősorban fertőzést, illetve pajzsmirigy betegséget kell kizárni. A legfontosabb, hogy orvoshoz forduljon, ahol először egy rutin vizsgálat során megnézik a laborokat, meghallgatják a szívét, és minden szervét, mert csak így lehet eldönteni, mi állhat a háttérben.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 03., 15:57; Megválaszolva: 2011. március 07., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés