Labor eredmény

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérem szíveskedjen véleményt mondani az alábbi laboreredményemről. Nátrium 144 Kálium4, 21 Klorid 111 Glucose 5, 2 Carbamid 2, 9 Hugysav 213 Bilirubin 21, 5 ASAT (GOT) 18 ALAT (GPT) 21 Szérum Alk.Foszfatáz 181 Laktátdehidrogenáz 324 gamma-GT 14 Kreatinin 57 Koleszterin 4, 98 Triglicerid 0, 79 WBC-Fvs 5, 38 NEU 1, 77 * NEU% 32, 8 * LYM 2, 78 LYM% 51, 7 * MONO 0, 35 MONO% 6, 5 EOS 0, 44 EOS% 8, 2 * BASO 0, 04 BASO% 0, 8 RBC-VVT 4, 88 HGB 147 HCT 0, 439 MCV 90 MCH 30, 1 MCHC 335 PLT-THR 207 MPV 10, 3 Csupán négy adat lett eltérő a referencia tartományhoz képest, de szeretném tudni, hogy mi okozhatja ezeket az eltéréseket. Köszönettel.

Dr. Molnár Anna válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

Az Ön laborértékeiből egyedül a fehérvérsejtek egyik típusána, az úgynevezett "eozinofil granulocyta"-knak (Eos: 8, 2%) a mérsékelten emelkedett aránya emelendő ki. Ez leggyakrabban fennálló allergiás megbetegedésre, esetleg bélfertőzésre (pl.: féreg) utalhat. Egyebekben az Ön értékei eltérés nélküliek.

Kérdés: 2011. március 01., 11:49 ;Megválaszolva: 2011. március 04., 21:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
Magas amiláz
Vérkép eredmény elemzése
Kedves Doktor úr/ Doktor nő! 23 éves férfi vagyok. Az elmúlt 11 napban egy lázzal kezdődő, majd hasmenésben folytatódó fertőzésen estem át...
C reaktiv protein emelkedes
Üdvőzlöm. Rutin nagylabor vizsgálati eredményem kiértékelésében szeretnék segitséget kérni , C reaktiv protein (crp) szintem magas 8.6 az...
Vérvételi lelet
Jó napot! Csatoltam egy vérveteli eredményt azon mi állapitható meg? Mire utalhat ez az eltérés? Monocita: 11% Neutrofil granulocita: 49,40%
Alacsony vizelet kreatinin szint
Kedves Doktornő! A segítségét a csatolt laboreredményen lévő értékek értelmezésében kérem. Hisztamin intolerancia gyanúja miatt vizsgálták...