• PCOS mellett inzulinrezisztencia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 28 éves nő vagyok. PCOS-t diagnosztizáltak nálam. Éhgyomri vércukor vizsgálaton voltam. Vérvétel eredményemnél ezek az értékek voltak megjelölve. Ebből kiderül-e már, hogy inzulinrezisztenciám van? Legyen szíves értelmezni, és megírni kell-e további vizsgálat a kapott értékekkel kapcsolatban? Min változtassak? Fehér cukrot, fehér lisztet nem fogyasztok. IR diétát tartok már 4 hónapja. Most a tejtermékeket – kivéve a sajtot- és a búzából készült élelmiszereket is kiiktatom az étkezésemből. Vércukor piros 4,4 mmol/l Éu. 2h glukóz szürke 3,9 mmol/l Koleszterin 5,93 mmol/l HDL 3,14 mmol/l LDL 2,43 mmol/l Transferrin 346, mg/dl LDH 451,0 U/1 Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! Az inzulinrezisztenciát akkor lehet kimondani, ha a vércukorszintek mellett inzulint is mérnek a terhelés kapcsán. Mivel ez Önnél nem történt meg, csak azt tudom mondani, hogy a vércukorszintjei rendben vannak, a koleszterin értéke magasabb, a többi vérzsír eltérés nélküli. A tejtermékek kiiktatását nem tartom nagyon jó ötletnek, azt gondolom, hogy mértékel nyugodtan eheti vagy ihatja azokat. Sok sikert kívánok az életmódváltáshoz!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 01., 08:38; Megválaszolva: 2011. március 08., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés