• Milyen orvoshoz forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Január elején kiütések jelentek meg a testemen, nyelvemen vastag, fehér lepedék található, és gyakran erős hányingerem van. A háziorvos vérvételre, hasi ultrahangra és allergiavizsgálatra küldött. Ezek időpontos vizsgálatok, az első időpontot március 23-ra kaptam. Ráérek ezek eredményét megvárni, vagy keressek fel egy szakorvost, s ha igen, milyet? Köszönettel.

        WEBBeteg Szakértő válasza a hányinger, lepedékes nyelv témában

        Kedves Kérdező! Ma már csaknem az összes szakellátás időpont köteles, kivételt a heveny betegségek ellátása képez. Valószínűleg ennél korábbi időpontokat más szakorvos sem tud kérni Önnek. Tünetei hátterében lehet azonban a tápcsatorna fertőzése is, gombás, bakteriális eredetű, de akár parazita vagy féregfertőzés. Háziorvosa segíthet az ezenirányú székletvizsgálatban. Emellett jó volna a későbbiekben- ha gyomorpanasza is van- Helicobakter pylori szűrése a gyomorból. Utóbbit gasztroenterológus rendeli el ill. végzi- több módszer is létezik ennek szűrésére. De már otthon végezhető tesztek is kaphatóak gyógyszertárban.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 25., 21:48; Megválaszolva: 2011. március 01., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés