Csomó

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 22 éves egyetemista fiú vagyok. Tavaly júniusban megduzzadt nyaki nyirokcsomóval mentem el háziorvosomhoz. Ő azonnal megnyugtatott, hogy biztosan nincsen semmi baj, de a teljes megnyugvás miatt továbbküldött egy részletes laborvizsgálatra és ultrahangos vizsgálatra. A vizsgálatok megtörténtek, emellett az ultrahangot készítő orvos fizikálisan is megvizsgált. Az eredmények negatívak lettek. A nyirokcsomót 2.5 cm-esnek írta le az UH. A csomó azóta is megvan, de a téli időszakban néha éreztem, hogy fájdalmassá vált, ami aztán mérséklődött. Néha jobban kitapintható, máskor pedig mintha visszább húzódna. Véleménye szerint lehet emögött valami komolyabb baj (rosszindulatúság) , vagy a vizsgálatok kellően alaposak voltak ennek kizárására? A minap pedig a tarkóm felett, a bal fülem mögött jelent meg egy, ami tapintásra érzékeny. Sajnos mostanában kevesebbet viseltem sálat, és éreztem is, hogy fázik a nyakam. Köszönettel: Gyula

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező!

A szükséges vizsgálatok megtörténtek. Amennyiben a nyirokcsomó szerkezetében aggodalomra okot adó eltérést láttak volna megtörtént volna a továbbküldés. Növekedés és fájdalmasság a két figyelemfelhívó jel.

Kérdés: 2011. február 18., 19:41; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:19
Kérdések és válaszok: Egyéb
sipcsont daganat, myoepithelialis...
Köszönöm válaszát az első kérdésemre. A júliusi műtét során a bal lágyéki nyirokcsomókból csak egyet távolítottak el. Kell-e a többi bal...
Nyirokcsomó...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok, nem sportolok, sérülés nem ért mostanában. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy bal...
Nyitok csomó
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy szerda este nagyon rosszul éreztem magam a torkomon tűszök voltak, lázas voltam...
Nyirokcsomó-érzékenység
Tisztelt Doktornő! Nagyjából két hónapja a jobb hónom alatti nyirokcsomónál kellemetlen érzést tapasztalok, ami hol előjön, hol elmúlik....
Hónaalj nyirokcsomó duzzanat
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy hete kitapontottam egy nyomásérzékeny, enyhém fájó, puha, mobilis csomót a bal hónaaljban. Elmentem emlő és...