• Nyaki nyirokcsomó duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! Lassan 2 éve küszködök nyaki nyirokcsomóimmal, hisz szinte állandó gyulladásban vannak. Hol kisebbek, hol nagyobbak, de mindig kitapinthatóak és sajnos fájdalmasak. Voltam már kivizsgáláson (nyaki ultrahang), de az volt a válasz, hogy csak borsó illetve bab nagyságúak, ne foglalkozzak vele. Ha nem fájna nem zavarna, de szeretnék már a végére járni. Egyébként myastheniás autoimmun betegségem van, gondoltam már erre is, hogy közre játszhat benne. Egyéb problémáim, hogy nagyon fáradékony vagyok mostanában és folyamatosan fázok és hidegek a végtagjaim. Nem tudom, hogy ezek is összefüggésben lehetnek-e az előzőkben leírtakkal. Kérem segítsenek, hogy mi okozhatja ezeket a tüneteket, illetve kihez forduljak, hogy a végére járhassak ezeknek a dolgoknak. Segítségüket előre is köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Hölgyem! A fájdalmas nyaki nyirokcsomókat mindenképpen követni kellene méretük, mennyiségük miatt is. Myastheniaban előfordulhat kapcsolódó hematológiai betegség. Fontos, hogy átnézzék, nincsen-e máshol is más területen nyirokcsomó, nem növekedtek-e ezek. Megnyugtató, hogy kicsik, és hogy második éve nem változtak. A végtagpanaszok hátterében más ok lehet, javaslom, keressen fel egy reumatológust, aki ennek a végére járhat, mert más autoimmun betegség is kapcsolódhat az alapbetegségéhez.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 12., 23:25; Megválaszolva: 2011. február 18., 06:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés