Nyaki nyirokcsomó duzzanat

Tisztelt Címzett! Lassan 2 éve küszködök nyaki nyirokcsomóimmal, hisz szinte állandó gyulladásban vannak. Hol kisebbek, hol nagyobbak, de mindig kitapinthatóak és sajnos fájdalmasak. Voltam már kivizsgáláson (nyaki ultrahang) , de az volt a válasz, hogy csak borsó illetve bab nagyságúak, ne foglalkozzak vele. Ha nem fájna nem zavarna, de szeretnék már a végére járni. Egyébként myastheniás autoimmun betegségem van, gondoltam már erre is, hogy közre játszhat benne. Egyéb problémáim, hogy nagyon fáradékony vagyok mostanában és folyamatosan fázok és hidegek a végtagjaim. Nem tudom, hogy ezek is összefüggésben lehetnek-e az előzőkben leírtakkal. Kérem segítsenek, hogy mi okozhatja ezeket a tüneteket, illetve kihez forduljak, hogy a végére járhassak ezeknek a dolgoknak. Segítségüket előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem!

A fájdalmas nyaki nyirokcsomókat mindenképpen követni kellene méretük, mennyiségük miatt is. Myastheniaban előfordulhat kapcsolódó hematológiai

betegség. Fontos, hogy átnézzék, nincsen-e máshol is más területen nyirokcsomó, nem növekedtek-e ezek. Megnyugtató, hogy kicsik, és hogy második éve nem változtak. A végtagpanaszok hátterében más ok lehet, javaslom, keressen fel egy reumatológust, aki ennek a végére járhat, mert más autoimmun betegség is kapcsolódhat az alapbetegségéhez.

Kérdés: 2011. február 12., 23:25; Megválaszolva: 2011. február 18., 06:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
sipcsont daganat, myoepithelialis...
Köszönöm válaszát az első kérdésemre. A júliusi műtét során a bal lágyéki nyirokcsomókból csak egyet távolítottak el. Kell-e a többi bal...
Nyirokcsomó...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok, nem sportolok, sérülés nem ért mostanában. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy bal...
Nyitok csomó
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy szerda este nagyon rosszul éreztem magam a torkomon tűszök voltak, lázas voltam...
Nyirokcsomó-érzékenység
Tisztelt Doktornő! Nagyjából két hónapja a jobb hónom alatti nyirokcsomónál kellemetlen érzést tapasztalok, ami hol előjön, hol elmúlik....
Hónaalj nyirokcsomó duzzanat
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy hete kitapontottam egy nyomásérzékeny, enyhém fájó, puha, mobilis csomót a bal hónaaljban. Elmentem emlő és...