Segít a vérnyomáson ha diétázok és tornázok?

Tisztelt Doktornő! Nem tudom milyen hosszan illik kérdezni, igyekszem rövid lenni. Az elmúlt öt évben híztam 35 kilót. 1 éve a vérvételem jó volt. Nincs menopauzám, van 2cm-es miómám- amivel nem szeretnék semmit kezdeni. A vesém gyerekkorom óta beteg, vigyázok rá. A májam kifehéredett és elzsírosodott. A karomon lévő barna foltok és a viszketések elmúlnak, ha diétázom. A gyomorfekélyemet is igyekszem rendben tartani. Nem iszom, nem dohányzom csak eszem! Ez az én káros szenvedélyem. Most nagyon megijedtem, a vérnyomásom, napok óta: 97/69/110 vagy 115/65/111 körül van. Tudom, fogynom kell. Ez az ördögi kör. Nem vagyok magányos: Férj, gyerekek, szülő, mindenki támogat, mégis, nem tudok kimászni ebből a gödörből. Vagy nem dolgoztam fel az elmúlt évek eseményeit? Segít ha diétázok Tornázhatok? Köszönöm ha segít nekem: Gyenesné Kovács Ilona

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vérnyomás témában

Kedves Ilona!

Önmagukban ezek a vérnyomásértékek nem rosszak, lehet, hogy csak több folyadékot kellene fogyasztani (nem írja, a vesebetegség mit takar) . A magas pulzusszám is lehet ennek a következménye, de a túlsúly is hozzájárulhat ehhez. Ha jól értem, pszichés történések állnak a hízás hátterében, elsősorban ezt kellene rendezni, akár szaksegítséggel, pszichológus, pszichiáter bevonásával. Ettől függetlenül jó lenne fogyni is, természetesen a diéta és a mozgás ehhez szükséges, de mielőtt komolyabb sportba kezd, érdemes lenne egy állapotfelmérésre elmenni, legalább a háziorvoshoz, szükség esetén kardiológiára. Sosem késő elkezdeni az életmódváltást, de minél tovább halogatja, annál nagyobb valószínűséggel fog magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség jelentkezni, ezeknek jó lenne elejét venni. Keresse fel a háziorvost, merjen segítséget kérni!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 07., 18:23; Megválaszolva: 2011. február 11., 18:34
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?