Meszesedés, magas vérnyomás

A hasi aorta meszesedése van e rá gyogy mod? Okoze magas vérnyomást? Izületi fálydaloomaim vanak az egész izületeimbe, nyak, váll, csipö, térd. Szeretném kezeltetni magam de nem tudok hovákéne fordulnom a házi orvosom köömbös a porblémáimmal kapcsolatba.Ezeket nem lehet gyogyitani, Legalább a fálydalmamim szünnének meg igy nem tudok dolgozni sem. Legyen szives meg írni hová vorduljak? köszönöm szépen segitségét Eszter Tatabánya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza belgyógyászat témában

Kedves Kérdező,

A hasi aorta meszesedése mindenkivel előfordul a különbség a meszesedés előrehaladásában van. Az érelmeszesedés esetében fontos zöldségben - gyümölcsben gazdag, zsírszegény étrend, vérzsírcsökkentő szedése, rendszeres (nem megterhelő) fizikai aktivitás (ami az Ön esetében korlátozott az ízületi panaszok miatt) . A magas vérnyomás betegség vezethet az aorta meszesedéséhez, ezért fontos, hogy amennyiben Önnek magas vérnyomás betegsége van megfelelő gyógyszeres kezelésben részesüljön. Az ízületi fájdalmaival kapcsolatban úgy gondolom helyes lenne ha Reumatológia szakrendelést felkeresne, ahol megfelelő fájdalomcsillapítót esetleg gyógytornát javasolhatnak a panaszok csökkentése érdekében.

Üdvözlettel,

Dr. Kocsis Erika

Kérdés: 2011. január 29., 15:35; Megválaszolva: 2011. február 07., 06:37
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hónapok óta tartó rosszullét...
Tisztelt Doktor Úr/Nő Panaszaim elég messzire visszanyúlnak, március végén kezdődtek.5 éve edzek rendszeresen hetente 4-5 alkalommal, március...
Mi lehet a betegség hátterében?
Kedves Doktornő/ Úr! Anyósomnak magas láza volt kb 1 hónapja, a háziorvos nem talált semmit, azt mondta algopirinnel csillapítsa. Így is tett, de...
Mellkasi fájdalom, fejfájás...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám a következő: - pár hónapja mellkasi fájdalommal küzködöm, az esti órákban ennek intenzitása...
Milyen betegségre utalhatnak a...
Kedves Dr.Nő/Úr! Mostanában furcsán érzem magam.Állandóan álmos vagyok, fáradt. A suliban amikor órán vagyok mindennap kabátban ülök, fázok...
Kontroll vizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly májusban a májam jobb lebenyéből egy 5x4 cm-es FNH-t távolítottak el. Fél év után az UH nem mutatott elváltozást. A...