ÉRBETEGSÉG?

Tisztelt Dr Úr/Úrnő! Jobb kézfejen időszakos tűszúrás szerű zsibbadáshoz hasonló tünet, amely dörzsölésre vagy magától elmúlik pár percen belül.Gyakorisága változó. Mi lehet az okozó. Kérem a tanácsát. Tisztelettel. László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza Zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Nagy valószínűséggel a kezet ellátó ideg nyomódásáról van szó a csukló magasságában. ENG (elektroneurographia) vizsgálat tudja ezt igazolni. Első körben, mivel panaszai időszakosak, a csukló éjszakai sínezése panaszmentessé teheti. A későbbiekben, ha a tünetek súlyosbodnak fizioterápia, injectios kezelés végső esetben az ideg felszabadítása a megoldás. Neurológiai vizsgálatot javasolnék.

Kérdés: 2011. január 20., 21:33; Megválaszolva: 2011. január 23., 20:17
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat