Nyaki nyirokcsomó duzzanat

Kedves Doktornú/Doktor Úr! Egy nagyon aggódó anyuka vagyok! A kisfiam most 4 éves! Kb 2 éve volt amikor egy betegség után/felsőlégúti/ megjelent a kisfiam nyakán /jobb oldalon a fej és a nyak között félúton, a fejforgató izomnál -ha ezt jól írom? / egy duzzanat, kb borószem nagyságú! A doktornéninek mgmutattuk, azt mondta, hogya nyirokcsomó van megduzzadva, elég sok időre van szükség mikorra ez felszívódik, elmúlik! Közben az idő telt, a kisfiam több alkalommal beteg lett és minden megbetgedése után a csomó egy kicsivel nagyobb lett, a betegség lezajlását követően kisé visszább húzódott de soha nem múlt el! Most ott tartunk hogy kb egy méretes bab nagyságú, vagy talán még egy kicsit nagyobb is! Nem fáj neki, nincs rajta bőrpír! Kértem a doktornénit hogy mostmár jó lenne utána járni mi lehet a probléma oka, bár most is csak nyugtatott, hogy feltételezhetőleg csak a nyirokcsomó és semmi egyéb....de sajnos már kételkedem! NAgyon félek hogy valami rosszindulatú folyamat kezdődött el! Ön szerint mik lehetnek a háttérben, mennyire kell megilyednem? -bár tudom látatlanban nagyon nehéz bármit is nyilatkozni, de még is kérem a segítségét hogy milyen irányban keressek megnyugtat választ! Hálás köszönettel! Egy aggódó Anyuka!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező!

A megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó felső légúti hurut után valóban nem ritka jelenség. A kivizsgálás akkor szükséges, ha a nyirokcsomó mérete nő, vagy fájdalmassá válik. Javaslom, hogy legyen egy ultrahang, ami pontosan meg tudja ítélni a szerkezetét és ennek eredményétől függően labor indokolt. Kérjék háziorvosuk segítségét. A fertőzéses eredet sokkal valószínűbb.

Kérdés: 2011. január 19., 16:44; Megválaszolva: 2011. január 21., 09:52
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés