Vérszegénység vagy érszűkület?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! tüneteim pár hete jelentkeztek, amelyek alvászavar, hidegrázás, szapora pulzus, gyakori vizelés, híg széklet időnként emésztetlen ételdarabokkal (naponta többször) , émelygés, gyomorszáji tompa nyomás, kezek és lábak hidegsége és néha zsibbadása és elszineződése (fehér és vörösszín válltakozása) , combjaimban izomlázszerű érzés amire éjszaka felébredek és akkor reszketnek a lábaim és a közérzetem rossz, pár órán belül enyhülnek a tüneteim de nem múlnak el. Lehet ez vérszegénység vagy valami más okozhatja, estleg érszűkület? Válaszát előlre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza vérszegénység témában

Kedves Kérdező,

Az hogy Önnek van-e vérszegénysége az laborvizsgálattal dönthető el általában gyengeséggel is jár. A híg széklet, hányás, émelygés hátterében leginkább fertőzéses eredet valószínűsíthető, de előfordulhat ún. funkcionális bélbetegség is. Émelygés, tompa gyomorszáji panasz hátterében leggyakrabban az ún. gastrooesophagealis reflux állhat, de felmerül gyomor fekély lehetősége is. Az alvászavar, éjszakai felébredés, végtag reszketés hátterébe pszichés megterhelés is állhat. Érszűkület esetén a lábfejen nehezen illetve egyáltalán nem lehet tapintani a pulzust, sétálás alatt lábizom görcs jelentkezik, mely pihenést követően szűnik. Az Ön által leírtak alapján véleményen szerint panaszainak hátterében nem érszűkület és nem vérszegénység áll. Amennyiben panaszai nem változnak szükséges lehet vérvétel, széklet tenyésztés, hasi ultrahang, gyomortükrözés esetleges vastagbéltükrözés.

Üdvözlettel,

Dr. Kocsis Erika

Kérdés: 2011. január 19., 14:42; Megválaszolva: 2011. január 24., 06:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés