Mi lehet az összes tünet kiindulópontja?

Lassan egy hónapja vashiányos anaemia miatt Maltofer tablettát szedek (napi 3X1) , ez életem során már az ötödik kúra, régóta ismert vashiányom. Azonban ez a tabletta rémesen lelassította az emésztésemet, így mellé napi 3-4 alkalommal Motiliumot is szedek. Mindennek ellenére emésztésem lassabb a megszokottnál, székelésem sokszor fájdalmas, nehezített. Étrendem változatos főtt ételekből áll, édességet, kávét rendszeresen fogyasztok, alkoholt egészen ritkán. Naponta legalább 2 alkalommal étkezem, sok folyadékot igyekszem fogyasztani. Hónapok óta fáradtnak, lehangoltnak, ingerültnek érzem magam, refluxtól szenvedek, fejem hetente 3-4 alkalommal is megfájdul estére, alvásom nem elég "mély", nehezen kelek fel, nem pihenem ki magam, egész nap ásítozom. Szexuális vágyam szinte eltűnt. Először novemberben, majd másodszor a héten történt velem, hogy reggel, mikor a wc-n végeztem a dolgomat, egyszerűen elájultam. Nem tudom, milyen hosszan voltam ájult, de magamtól "felébredek", percekig remegek, hányingerem van, izzadok, de egy órán belül szépen feltisztulok. Nem tudom, hova tenni a tüneteimet. Milyen irányban érdemes kivizsgálást kérnem? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza rosszullét témában

Tisztelt Hölgyem!

A vashiány oka lehet a reflux, és azt pontosan ki kellene vizsgáltatni, milyen fokú. A vashiány okozhatja panaszait, tüneteit, és ebben az életkorban felmerül a súlyos menstruációs vérzés okként- ha van -, valamint lisztérzékenység. Mindenképpen javaslom a vashiány hátterének tisztázását, mert nem a tüneteket, hanem az alapbetegséget érdemes kezelni. Tehát belgyógyászati kivizsgálásra lenne szüksége, mihamarabb.

Kérdés: 2011. január 15., 19:57; Megválaszolva: 2011. január 26., 20:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés