Magas vörösvérsejt szám

4 hete szültem, azóta 2 laborlelet készült, melyeken furcsa mód magas vörösvérsejt számot állapítottak meg (5, 7 T/L, majd 5, 3 T/L) . A laborlelet más eltérést nem mutatott, csak emelkedett koleszterinszintet, ami állítólag terhesség alatt elő szokott fordulni (és azóta már egyébként folyamatosan csökken) . Terhességem alatt szinte végig szedtem vaskészítményt (Neoferrafolgamma) , hüvelyi szülés volt. Mit jelent ez és kell-e vele foglalkozni, kivizsgáltatni, kezelni? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza laboreredmény témában

Valószínűleg az oka a korábbi hígulás elmaradása, és ezért koncentráltabb most a vvt számot tekintve a vére. Az adott labor ref. tartományát nem írta, de azért ez az érték nem sokkal térhet el az önök laborjában se, általában nőknél 5, 4 körül van a felső tartomány.Javasolt kontrollálni néhány hét múlva a megnyugvása végett.

Kérdés: 2011. január 12., 21:10; Megválaszolva: 2011. január 14., 10:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés