• eGFR

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az alábbiakban küldöm a tárggyal kapcsolatos előzményeket. A normál értéknél 2,2 -vel magasabb az értéke a vasszintnek a vérembe. K.b 3 év óta ez igy van. Egy éve állandó fémizt érzek az ajkam fölötti része, de az egész arcom szinte kicserzi ez a fémes, sós kicsapódás. Kezelő orvosom szerint a savasság következménye. Candidától is tartok ennek következtében, állitólag ez kizárt. Még egy komoly gond a laborleletnél, (májusi), hogy az eGRF l.73 mc2. Ebben sem történik további kivizsgálás. Teljesen tanácstalan vagyok. Annál is inkább, mert nem igazán érzem jól magam, Nem értem, hogy a háziorvosom miért nem küld kivizsgálásra . Egyáltalán kérdésemre a válaszban mindég érzem a bizonytalanságot. Hihetetlen, hogy nekem kelljen belgyógyász után néznem. Egyáltalán járjak orvostól, orvosig. Sziveskedjen erre nekem választ adni., amit köszönettel váro.k. 2010-12-19 23:15 Kedves Kérdező! A referencia tartományt 2,2 mcmol/l értékkel meghaladó vasszint nem számottevő, általában panaszt nem okoz. A GFR érték, egy számított érték, a vesefunkciót jellemzi, melyet a következő formában szoktak megadni - pl.: >90 mL/p /1,73 m2, ezért az értelmezéséhez legyen kedves, pontosan küldje meg az értéket! Amennyiben Önt továbbra is nyugtalanítják a laborértékei a háziorvosával megbeszélve keressen fel belgyógyász szakorvost!

        Dr. Molnár Anna válasza a labor témában

        Kedves Kérdező! Kérem küldje el az újabb kérdését, csak a korábbi választ küldte vissza!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 10., 18:43; Megválaszolva: 2011. január 11., 16:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés