Judit

Tisztelt Doktor Ùr! "Nekem kb.10 honapja kezdodott a bajom egy nagyon csunya megfazassal (? ) torokfajassal, ami aztan 2 nap mulva el is mult, majd csunyan kohogni kezdtem, es a torkom volt piros.Semmi mas tunetet nem produkaltam. Otthon kezeltem magamat, majd mikor a kohogesem nem akart szunni, elmentem orvoshoz, aki 1 hetes antibiotikum kurat irt fel, amit be is vettem. Sajnos, nem hasznalt a tabletta, kohogesem megmaradt es a torkom is piros maradt tovabbra is. Kenytelen voltam visszamenni az orvoshoz, aki ezutan 1 hetig valami mas antibiotikum injekcioval kezelt. Az injekciok szinten nem segitettek semmit, igy elmentem egy orr-ful-gegeszhez, aki refluxot diagnosztizalt nyelocso-gyulladassal Esomeprazol Sandozt kellett szednem napi 2x1-et, ami szinten nem segitett semmit. Majd az orvosom elkuldott gyomortukrozesre, ami szinten negativ lett. Tehat nincs refluxom es nem all fenn nyelocso-gyulladas sem! Tudoszures sem mutatott ki semmi elterest. A verkepemnel pedig csak? a Monocitanal volt pici elteres (8 helyett 8, 2) es az Eozinofil granulocita volt (4 helyett 6, 1) ami az orvosom szerint abszolut normalis. A legjobban az zavar tulajdonkeppen, hogy folyamatosan van lazam (37 es 37, 5 kozott mozog a homersekletem) es a torkom van begyulladva, ami nem faj de nagyon kellemetlen az allando gyulladt allapot 3 honapja! Probaltam mindenfele gyogyteakat (zsálya etc) de semmi sem segít! " Ezt írtam már egyszer a Doktor Úrnak. Most jön a folytatás. Szóval, azóta (májusban) kiderült, hogy PM alulműködésem és gyulladásom van, ami azóta sikeresen lett kezelve. A gyulladás minimális, a TSM-m, pedig a felére visszament. Most 3, 12, ami még mindig magas! de már nem annyira mint az elején volt (6, 14) ja, és nem autoimmun eredetű. Hőemelkedésem 10 hónapja megmaradt, nem reagál semmilyen antibiotikumra, kezelésre! Nagyon aggasztó, mert az utóbbi időben rettenetesen fáradt vagyok, semmihez sincs kedvem, és már a humorom sem a régi. Legszívesebben csak feküdnék és feküdnék: - ( Volt egy komplett immunserológiai vizsgálatom, ahol le lettem tesztelve autoimmun betegségekre, hát nem találtak semmit ott sem. De érzem, hogy valami nincs rendben velem, mert másmilyen szoktam lenni, fáj a vállcsontom nyomásra, meg állandóan piros a torkom és köhécselek. Tüdőszűrőn nem találtak semmit, gyomortükrözésen sem. Voltam szívultrahangon, ott is minden rendben volt! Aztán annyira megelégeltem azt az állapotot, hogy elmentem a belgyógyászomhoz, aki egy komplett vérvételre küldött ismét, és láttam, hogy bejelölt egy csomó tumormarkert. Egyedül a CEA volt megemelkedve 2, 5 helyett 3 lett! Ami valamilyen gyomor ill. bél problémára utalhat. Megyek január közepén egy CT-re, ahol nyaktól- medencéig át leszek vizsgálva. Az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg Crohn betegségem lenne, azt a CT kimutatná-e? Hozzáteszem, hogy semmilyen gyomor ill. bélrendszeri problémám nem volt eddig. Teljesen tanácstalan vagyok. Mitől lehet emelkedett a CEA? 33 éves vagyok, egy éve aktívan sportoltam, nem ittam alkoholt és a dohányzást is abbahagytam 3 éve. Előre is köszönöm szépen a válaszát. Tisztelettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Rákóczi Éva válasza belgyógyászat témában

Kedves Judit!

A pajzsmirigy betegségek kialakulása után sokáig észlelhet a beteg hasonló tüneteket. A hőemelkedések természetesen nem férnek bele, de további immunológiai, reumatológiai vizsgálatot javaslok. A CT nem a legjobb vizsgálati módszer a Crohn betegség kimutatására, ahhoz béltükrözésre van szükség. A CEA pedig önmagában véve nem értékelhető, tehát ez a minimális emelkedés egyelőre nem kapcsolható semmihez, tovább kell kutakodni Önnél, mi van a hőemelkedések hátterében. Sajnos előfordul, hogy egy markánsabb vírusfertőzés autoimmun betegséget indít be.

Kérdés: 2011. január 02., 01:54; Megválaszolva: 2011. január 19., 07:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés