Kötelesség?

2 és fél éves kisfiam lázas beteg. kint a hőmérséklet -10fok. Felhívtam a háziorvosi rendelőt, ott a doktornő azt mondta, hogy nem jön ki hanem én vigyem be a kisfiamat a rendelőbe. Nem ez az első eset. Kérdésem, az orvosnak nem kötelessége kijönni, ha hívják? Márciusban az akkor 9 hónapos picit is nekem kellett az ügyeletre lázasan elvinni éjszaka a hidegben, mert nem voltak hajlandóak kijönni.Érti ezt? válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: egy dühös anyuka.

Dr. Csuth Ágnes válasza orvosi kötelezettség témában

Tisztelt Kérdező! A házhoz lehívás abban esetben indokolt, ha a beteg nem, vagy nehezen szállítható. Tudni kell, hogy amíg a gyermekháziorvos lemegy a lakásra a rendelés áll és emiatt esetleg a rendelőbe érkezőket az orvos munkaidejében nem tudja ellátni. Ügyelet esetén az ügyeltre érkezőket nem tudja fogadni senki, ha kimennek lakásra. Így amennyiben a beteg szállítható nem kötelező lemenni a háziorvosnak.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2010. december 30.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...