Túlzott hashajtóhasználat

Üdvözlöm A problémám a következő: körülbelül 2 éve ülőmunkát végeztem szinte semmi testmozgással és az anyagcserém kezdett rendszertelenné válni, illetve étkezéseket követően rövid időn belül a fogyasztott ételhez hasonló szag áradt belőlem fogmosás ellenére is, ekkor elkezdtem folyékony hashajtót használni, és ezt nagyon túlzásba vittem, ezt követően kialakult egy másik probléma, a tisztálkodástól függetlenül folyamatosan valamilyen átható, szúrós szagom van, mintha eldugulna az emberek orra a környezetemben, több háziorvoshoz fordultam ezzel a problémával, de ők a még a vizsgálatok előtt minta elkönyvelték volna, hogy csak én érzem ezt, viszont barátaim és a családom is megerősitették, hogy a probléma fennáll, bár őket nem zavarja. A vér, vizeletvizsgálat, hasi ultrahang nem hozott eredményt, azóta rendszeres mozgást végzek, de ez sem segit, a szociális kapcsolataimat már szinte teljesen megszüntettem emiatt, illetve komoly problémát okoz a munkavégzésben is, habár már nem pánikolok a dolog miatt. Kérem ha bármi ötletük van, mi lehet ez, seitsenek, egy ideje külföldön dolgozom és fogalmam sincs kihez forduljak, hiszen a háziorvossal otthon sem jártam sikerrel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza testszag témában

Tisztelt Kérdező!

Tartósan hashajtót alkalmazni nem szabad. Jelenleg az első lépés, hogy hagyja el a hashajtót, alkalmazzon probiotikus kúrát. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, alkoholt, dohányzást és egyen több növényi rostot. Mozogjon minden nap legalább fél órát (sét) . Mindenképpen kell egy fül-orr-gégészeti és fogászati góckutatás. Vezessen étkezési naplót. A fenti életmódbeli változtatások mellett sem javul a helyzet belgyógyászati kivizsgálás szükséges.

Kérdés: 2010. december 12., 16:59; Megválaszolva: 2010. december 15., 11:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
Testszag
Férjemnél erős testszagot észlelek pár hónapja. szeretném tudni okát. megkell említenem hogy elég gyakori nálla a sör fogyasztása ojkor nagyobb...
Bőr
Jó napot! Egy számomra igen zavaró problémára szeretnék választ kapni. Az arcbőröm a hüvelyváladékom, és a végbélnyílásom is szúrós...
Hagyma szag
T Doktor Úr/ Doktornő! Sajnos a bőröm és a lehelletem sokszor hagyma szagú. (inkábba vöröshagymára emlékeztető) . Egyedül élek és volt már...
Lábon folt
Folt lábon