Véradás

Kedves doktornő! A múlt héten, mivel végre a testsúlyom elérte az 50 kg-ot, elmentem vért adni. Minden rendben volt az összes érték ideális volt, de nem engedték levenni, mert elmondtam hogy szedem az Uro-Vaxom nevű gyógyszert (szlovákiai vagyok, nem tudom hogy Magyarországon milyen név alatt szerepel) , amely a OM-89 cryodesiccatum nevű anyagot tartalmazza. Nem ismerték abszolút, és megkértek h távozzak a gyógyszer ismeretének hiánya miatt....Szóval szeretném megkérdezni hogy jogosan nem hagyták hogy vért adjak, vagy ilyen gyógyszerrel (mert szerintem ez immunrendszer erősítőnek felel meg, ami nemhiszem hogy káros lenne más emberre) esetleg lehetne? Köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza véradás témában

Tisztelt Hölgyem!

A véradás feltételeinek megvannak a kötelező előírásai. Bizonyos gyógyszerek szedése is kizárja a lehetőségét. Bár az Ön gyógyszere nem antibiotikum, de visszatérő húgyúti fertőzésben szokták alkalmazni, ezért történhetett, hogy Önt kizárták a véradás alól. Ezt meg is kérdezhette volna, bizonyára kapott volna kielégítő választ. Azonban én nem foglalkozom véradással, ezért a pontos választ Önnek inkább egy véradó centrum fogja megadni.

Kérdés: 2010. november 19., 22:21; Megválaszolva: 2010. november 24., 11:29
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina