• Milyen potenciális betegségem lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 éve kezelnek magas vérnyomással,amely hellyel-közzel rendeződött is.(Metoprolol,illetve Ramipril tabletták szedése mellett)Túlsúlyos vagyok,sajnos nehezen tudok leadni akár 1 kg-ot is. Kb.3 hete erősen fáradékony vagyok,a bal hónaljamba kisugárzó érzést vettem észre(nem fájdalom,csak érzékenység inkább),néha légszomj is előfordul,illetve a vérnyomásom is ingadozó lett. A héten az orvosom új gyógyszereket írt fel (Talliton 12,5 mg 2*1 ,illetve Coverex Combi tablettát napi 1*,mindemellett a folyamatosan fellépő feszültség,idegesség csökkentésére Frontin 0,25 mg tablettát.) EKG készült,de a doktor úr nem jelezte,hogy valami problémát észlelt volna. Az lenne a kérdésem,hogy az erősen fáradékonyság,tompa melkasi fájdalom,illetve a bizonytalanságérzés összefügghet-e a gyógyszerváltással,vagy esetleg előremutathatnak egy más betegségre,illetve az új felírt készítmények mennyi idő alatt fejtik ki a hatásukat. Válaszát köszönöm

        Dr. Rákóczi Éva válasza a Faradekonysag témában

        Tisztelt Uram! Az elhízás és a magas vérnyomás önmagában is okozhatja tüneteit. A gyógyszerváltás sokszor megviseli a beteget, és legalább 2 hétre van szükség, hogy a szervezet hozzászokjon az újabb terápiához, és ezután alkalmazkodjon, illetve reagáljon a kezelésre. A mellkasi fájdalom nemcsak szív eredetű lehet, emiatt további belgyógyászati kivizsgálás javasolt.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 18., 09:07; Megválaszolva: 2010. december 07., 00:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés