• Pajzsmirigy2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm a válaszát. A hormonszintem nagyon ingadozó volt, ahogy a gyógyszereket szedtem vagy nem szedtem: TSH: 2010-01-14: 0,008mlU/L - ekkor kaptam 2*1 metothyrint 2010-03-02: 0,016mlU/L - metothyrin 1*1 2010-04-22: 0,443mlU/L - -II- 2010-05-27 : 10,140mlU/L - 4hétig semmi gyógyszer - EKKOR NŐTT MEG A PAJZSMIRIGYEM ÉREZHETŐEN 2010-06-21: 0,012mlU/L - metothyrin 2*1, letrox1*0,5 2010-08-12: 3,740mlU/L - metothyrin1*1, letrox1*0,5 - EZUTÁN VOLT AZ ULTRAHANG (A pajzsmirigy jobb lebenyébenmérs. nagyobb, hátsó harmadában 15*9 mm-es,kisebbcystosus részt is tartalmazó göb látható. Az elülső harmadban hasonló szerkezetű21*12mm-es göb ábrázolódik, mely az isthmustájékot is szélesíti, a trachean enyhe benyomatot okoz. A bal lebeny számottevően nem nagyobb, állományának nagy részét20*17mm-es, részben cystosus, vegyes echogenitasu göb tölti ki. A nyaki nagyerek nem dislocaltak. Mko.elszórva több apró 5*12mm-es szokványos szerkezetű lgl. látható.Véleméyn: Struma nodosa i.u. 2010-09-30: 5,670mlU/L - gyógyszerek leállítássa, PAJZSMIRIGY SZCINTIGRÁFIÁS VIZSGÁLAT (PM mérete: tömeg. 43,6 g(41,2 cm3), terület:21,6cm2, hossz: 5,9 cm. Azt nem tudom, hogy hideg vagy meleg göb, a képen narancssárga és citromsárga szin is látható, a Metz-szürt képen a jobboldali pajzsmirigyen a narancssárgarészben egy fekete pont látható és a narancssárga részt citromsárga rész övezi és van egy különálló citromssárga rész, a bal lebenyben egy citromssárga rész látható), MŰTÉT JAVASLÁSA. Ön szerint az Én esetemben elkerülhetetlen a műtét? Előre is köszönöm ismételt válaszát. Üdvöltettel: B.Beáta

        Dr. Csuth Ágnes válasza a egyéb témában

        Kedves Beáta! kérem, az előzményekkel együtt küldje el újra kérdését, mert rendszerünk anonim, nem lehet visszakeresni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 21., 19:16; Megválaszolva: 2010. október 24., 21:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés