• Kevés folyadékbevitel következményei

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Érdekelne, h. Ön szerint milyen hatása lehet az emberi szervezetre a nagyon kevés, minimális folyadékfogyasztásnak napi szinten? Én naponta max. 1 liter folyadékot fogyasztok, amely sokak szerint kevés. Ez általában szénsavmentes ásványvíz és kávé (napi 2 csésze). Ön ezt hogy látja? Okozhat fokozott hajhullást a kevés folyadékbevitel? Válaszát nagyon köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a folyadékfogyasztás témában

        Tisztelt Kérdező! A folyadékbevitel valóban nagyon kevés, ráadásul a kávé vízhajtó hatású. Az optimális anyagcseréhez, a szervezet egyensúlyához szükséges a napi 1, 5-2 liter folyadék bevitel legalább. Tudatosan figyeljen oda a fogyasztásra. Számos szerv működése károsodhat hosszútávon, de ezt most kell megelőzni.


        Kérdés: 2010. október 13., 21:20; Megválaszolva: 2010. október 18., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: