A vízipipázás károsabb mint a dohányzás egyéb formái?

Manapség rengeteg helyen hallani, olvasni, hogy a vízipipázás sokkal károsabb mint a hagyományos pipázás vagy a dohányzás. A legtöbb média, hivatalos álláspontú, nagyobb nevű egyén/vállalat ezt állítja, egy homályos WHO jelentésre alapozva. De elég sok azok száma, akik pontos orvosi anyagokra, jelentésekre támaszkodva állítják, hogy ez nem igaz, de ezek az illetők nem ismertek, így nem lehet tudni mennyire megbízható a forrásuk. Ezért vagyok jelenleg teljesen összezavarodva. Hogy is van ez? Most akkor egy tömés vízipipa egyenlő száz szál cigivel? Kérem, mint hivatalos szakvélemény, fejtsék ki ezen rossz szokások küzti különbséget! Tudom, hogy mindenfajta dohányzás káros. De melyik a károsabb? A dohányzás, a vízipipa? Esetleg az, hogy a szmoggal szennyezett levegőt szívjuk nap mint nap?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza dohányzás témában

Kedves Kérdező!

Mindkettő káros, de a dohányzás károsabb. Én azt tanácsolom, hogy lehetőség szerint egyikkel se éljen, vagy ha nem tud lemondani róla, csökkentse a mértéket. Az alábbi cikket ajánlom figyelmébe:

https: //www.webbeteg.hu/cikkek/szenvedelybetegseg/8134/a-vizipipa-hatasa-

Kérdés: 2010. szeptember 29., 23:14; Megválaszolva: 2011. január 05., 21:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat