Csontrák?

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Kb. 2 hónapja vettem észre, hogy jobb oldalt, a mellizmom alatti rész lényegesen duzzadtabb, mint a bal oldalon. Mivel kissé túlsúlyos vagyok, először csak "hurkának" néztem, de néha éreztem néhány percig tartó, tompa, nyomó, nem túl erős fájdalmat az érintett részen, sőt - bár ez kissé furcsán hangzik - időnként még egyfajta korgás is jelentkezett., Ami még számomra érdekes, hogy a dudor alatt a bőr kissé zöldes, mintha zúzódás lenne., De az ennyi idő alatt már elmúlt volna, nem? Ha megnyomom, csak egy árnyalatnyival fájdalmasabb a másik oldalnál, viszont az alatta lévő borda (?) érezhetően vaskosabb valamivel. Be- és kilégzésre nem jelentkezik fájdalom. Lehet ez esetleg mozgásszervi eredetű, banális probléma, és okozhatja ezt ülő életmód? (Irodában dolgozom, egész nap ülök.) Vagy komolyabb betegségre kell gondolnom, talán rosszindulatú csontdaganatra? Esetleges válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg Szakértő válasza mellkas témában

Tisztelt Kérdező! Természetesen a zsakszerű tanács nem lehetséges fizikális vizsgálat nélkül. Elsősorban a lágyrészek problémája (fertőzés) a legvalószínűbb. Keresse fel háziorvosát, vizsgálat kell. A csont daganatos elváltozása ritka, de nem lehet nyilatkozni vizsgálatok nélkül.

Megválaszolva: 2010. szeptember 19.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Mellkas ér
Üdv Kb 4 napja észrevettem egy kb 5 centis kidudorodo eret a mellkasom közepen a két mellem közott. A jobb mellem iranyaba van. Ezekben a napokban a mellkasom...
Furcsa alakú mellkas
Tisztelt Hölgyem/Uram! Néhány napja töltötte a két éves kort a kislányom. Egészséges, jól fejlődő gyermek, mind fizikailag, mind szellemileg/szociálisan...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?