Ismét tetoválás.

Tisztelt Dr.Úr. Az már bebizonyosodott a tetoválással kapcsolatban, hogy nem bakteriális fertőzés okozta a nyirokcsomó duzzadást a tetoválás után a melkasomon.De mikor voltam kontrol ultrahangon az lett megállapítva, hogy a tetoválás alatti ödéma mérete csökkent, de a nyirokcsomó mérete még nem illetve az érzékenysége csak kis mértékben. Az volna a kérdésem Dr.Úr, hogy várjak még egy ideig, hátha hejrejön magától.Vagí menjek tovább valamilyen vizsgálatra.Illetve, ha a festék okozta túlérzékenység a nyirokcsomó elváltozás.Van -e okom tartani a tetoválás illetve a nyirokcsomó eltávolítástól? A vérképem jó nem mutatott semmilyen eltérőt. A nyirokcsomó mérete 2cm.Dr.Úr szerint is válthat ki ilyen túlérzékenységet illetve nyirokcsomó gyulladást a tetováló festék? A válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a tetoválás témában

Tisztelt Kérdező! A festék tud hasonló reakciót okozni. Nem javaslok komolyabb kivizsgálást jelenleg. Amennyiben nem nő a nyirokcsomó és nem válik fájdalmassá nem tegyen semmit és nem is szükséges.

Kérdés: 2010. szeptember 08., 19:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 13., 15:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem