• Baba és tanulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Vajon lehet-e babát vállalni az orvosi egyetem utolsó 2 évében , születés körül 1 évet kihagyva?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a családalapítás témában

        Kedves Kérdező! Ebben neked kell dönteni, nyilván egy gyerekkel a nap 24 órájában kell foglalkozni, a tanulás nem könnyű mellette. Én 4 hónapos ikrek mellett készültem fel a családorvostan vizsgámra, jóval a végzés után, ami már nem volt új tananyag, de mégsem volt könnyű. Van olyan ismerősöm, aki a hatodév alatt szült, és egy hónapot sem hagyott ki, minden szigorlata 5-ös lett, de utána a kisgyerek mellett elkezdeni klinikán vagy kórházban dolgozni, szintén nem egyszerű. Komoly dologról van szó, azt is figyelembe kell venni, hogy a férjed vagy a szülők mennyire tudnak segíteni. Az első egy év nagyon nehéz, de utána ahogy a baba értelme nyílik, állandó törődést igényel, nem beszélve egy kétévesről, aki pedig azt nem ismeri fel, hogy mi a veszélyes, és ha unatkozik akkor nem tudja még saját magát lefoglalni, tehát nem lesz könnyebb. Jó egészséget és sok sikert a vizsgákhoz! Alaposan fontoljátok meg a döntést.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 15., 11:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Édesanyám 2. típusú cukorbeteg. Vese funkció értékei kissé romlottak és emiatt 2018. febr. végén a Merckformint 850-ről 500-ra csökkentették, a DIAPREL MR maradt 60 mg. Azóta nem igazán tudjuk beállítani a cukorszintet,...
        Kedves Doktornő/Doktorúr! Több betegségen és műtéten vagyok túl, a legsúlyosabbakat is könnyedén átvészeltem. Amivel viszont nem tudok élni, az az, hogy fájdalmasan fáznak a lábaim. Voltam különböző vizsgálatokon, nincs érszűkületem,...
        A párommal régóta akarunk már egy babát, de sajnos nem sikerül. A pajzsmirigyem alulműködik, de már beállt a normális értékre. Visszatérő cisztáim vannak ami 2 és 2,5 cm esek. Sokszor van visszatérő hüvelygyulladásom.A vérképemben a...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés