Nyirokcsomó vizsgálat

Tisztelt Doktot Úr/Nő! Az elmúlt hónapban már írtam Önöknek nyaki csomómmal kapcsolatban, amely nagyon megrémített. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy interneten keresztül sem diagnosztizálni, sem pedig gyógyulni nem lehet. Ezért nem tétováztam, elmentem háziorvosomhoz. Ő adott beutalót UH vizsgálatra, illetve közben egy teljes vérképet sikerült csináltatnom. A vérképem jó lett, azt leszámítva, hogy az egyik pajzsmirigyem enyhén túlműködik, amely még ignorálható az orvos szerint. Az UH vizsgálatra a mai napon került sor, melynek eredménye a következő lett: "Jobb oldalon a paritosban néhány apró, caudalisan egy 2.5 cm-es nyirokcsomó különíthető el. A nyaki nagyerek mentén megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható. Bal oldalon a bifurcatio mellett 2 cm-es nyirokcsomó van. Mindkét pajzsmirigy lebeny normális nagyságú, szerkezetű, bennük göb és más elváltozás nem különíthető el." A vizsgáló orvos egyértelműen nyirokcsomókat látott, de további teendőt (vizsgálatot) nem javasolt számomra. A kérdésem a következő lenne: ennek értelmében az UH felvételen nem látott semmi kóros elváltozást, ami esetleg bajra utalna, ezért nem is hozta szóba a további vizsgálatokat? Sajnos a leletemmel kapcsolatban nem sok információt kaptam, s így laikusként nem igazán értem az idegen szavakat. Önök szerint megnyugodhatok, vagy nagy baj lehet? Fontos megemlítenem, hogy a nyakam azon régiójában, ahol a nyirokcsomók vannak, gyakran enyhe fájdalmat érzek, amely lehet pillanatnyi de előfordul, hogy 1-2 percig is tart. A csomót pedig, amely jól kitapintható torokfájás révén vettem észre, amely nyeléskor jelntkezett. Válaszukat nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező! Önmagában a megnagyobbodott nyirokcsomó nem egyenlő a betegséggel. Az ultrahang nem ír le kóros szerkezetet. Menjen el fül-orr-gégészetre, hogy nincs-e góc, ami gyulladást tart fent. Ennek kizárása után nincs teendője, csak, ha növekednének, vagy fájdalmassá válna a nyirokcsomó.

Kérdés: 2010. július 30., 20:43; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 12:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérvétel eredménye
Azi Sandoz
Lacsony Neutrophyl szám
Üdvözlöm! Voltam vér és vizelet vizsgálaton, csak ez a 3 sor mutat eltérést. Ezt melyik orvossal kell kivizsgáljam? ...
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali retropeitonealis...
Miért ég az egész testem az egész...
Tisztelettel üdvözlöm.az én problémám az volna.hogy az egész testemen ég a bőröm melkasom lábaimon hátamon szédülök néha homájosan látok a...