• Hematológus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        A férjem laboreredményében az alábbi 2 érték tér el a normáltól:

        FE 8,7  (9,5-29,9)

        GGT 394 (55 ig).

        Félévente szoktunk egy általános labort kérni, mert 38 évesek vagyunk és egészségesek. A férjemnek a GGT szintje mindig magas, a vas csak most lett alacsony. A férjem nem iszik, rendszeresen sportol és nincs túlsúlya.

        Egyszer 2 éve egy májultrahangra elküldte a körzeti orvos, de az negativ lett. Más kivizsgálást nem forszíroz a családorvosunk, de én aggódom. Minek kellene utána néznünk, hogy megnyugodhassunk?

         

        Köszönöm válaszunkat.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező!

        A magasabb GGT szintet okozhatja májbetegség, dohányzás, szívelégtelenség, egyes gyógyszerek. Érdemes lenne megismételni a hasi ultrahangot. Az alacsonyabb vasszint oka lehet vasszegény táplálkozás, de akár vérvesztés is, ezt érdemes tisztázni, ebben a háziorovs fog tudni segíteni.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-11 21:38:57; Megválaszolva: 2010. május 11., 21:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés