Koordinációs zavar

Tisztelt Doktor úr/ asszony!

 

Ismerősömnek néhány hónapja erős mellkasi fájdalma volt, gyakran szédült és elgyengült. Az EKG nem mutatott ki semmit, majd az ultrahangos vizsgálat mitrális prolapszus-t jelzett. A doktorok azt mondták, semmi gond. Azóta jobb vállában erős fájdalom jelentkezik és a jobb lábát sem tudja úgy mozgatni, mint korábban. A futás sem megy, sem a gyors mozdulatok. Ez vonatkozik a jobb kar munkavégzésére is. A fájdalom a jobb vállon át a nyakig sugároz. Emellett hátul a keresztcsontnál is fájdalom jelentkezik, ami nyomásra a jobb láb középső lábújjhegyéig terjed. Probléma még, hogy a bal pupillája is kitágulva marad alkalmanként a tünetek jelentkezésekor.

 

Kérem, mielőbbi tanácsát a teendőket illetően, mivel tanácstalanok vagyunk.

 

Köszönettel:

Savage

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mozgásszervi panasz témában

Kedves Kérdező!

A leírt tünetek rendkívül szerteágazóak. Nem jellemzőek egyetlen neurológiai sem kardiológiai betegségre sem. Mind az izomgyengeség, mind a pupillaeltérés olyan tünet, melyet könnyen lehet objektivizálni, egy rutin neurológiai szakvizsgálat szükséges. Az ultarhang által leírt mitrális prolapsus nem okoz ilyen tüneteket.

Kérdés: 2010. április 20., 21:30; Megválaszolva: 2010. április 20., 21:30
Kérdések és válaszok: Egyéb
Tüdôcsúcs daganat?
Tisztelt Doktor nô/úr! A következô problémával fordulnék Önhöz: 33 éves, nemdohányzó, ülômunkát végzô (szoftverfejlesztô) férfi...
Teljesen el vagyok keseredve.... mi...
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! Közel 6 hónapja a következő problémák gyötörnek: Erős levertség, fáradság már reggel, ami megmarad estig hát-nyak...
Lábon folt
Folt lábon
Kullancs csípés