• Lymphoedema

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Főorvos Asszony/Úr!
        Olvastam honlapjukat, melyben, a Lymphoedema betegségről tájékozódhatnak az e betegség iránt érdeklődök.Én 42éves nő beteg vagyok több műtéten estem át, legutoljára 2009 januárjában amikor a méhemet távolították el. Akkor 75kg-mal távoztam a kórházból/tudni kell, hogy tüdőembólia gyanúval, mélyvénás trombózissal, szív elégtelenséggel kerültem be, de kiderült, hogy terhes vagyok normális menstruáció mellett és előjelek nélkül 4gyermekem van tehát észre vettem volna, magas vérnyomás és betegségeim miatt veszélyes helyzetbe kerülhetek és nem jó helyen tapadt ezért vették ki a méhem./Azóta folyamatosan fulladok és egyre jobban dagadnak, fájnak a lábaim. Minden vizsgálaton végig mentem 2x akkora a lábam vastagsága mint régen és a felkarjaim, felső testem is egyre vastagabb, szélesebb. Most jutottunk odáig, hogy háziorvosom a Lymphoedemára gyanakszik.
        Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy az elküldött képek alapján adjanak tanácsot, hogy ha ez annak néz ki hol vizsgáltathatnám meg magam és kezeltethetném mert a egyre nehezebbé vált a mozgásom és ezáltal az életem.5gyermekről gondoskodok és szeretnék velük még kirándulni játszani.Jelenleg rokkantnyugdíjas vagyok érdekelne, hogy ez a betegség gyógyítható-e.
        Köszönöm és egyben várom válaszukat Tisztelettel Bognárné Tóth Gabriella Székesfehérvár

        WEBBeteg szakértő válasza a lymphoedema témában

        Tisztelt Kérdező! A lymphodema kezelése igazán egy centrumba való feladat. Kevés intézményben végzik a kezelését. Mindig a kiváltó okot is keresni kell. Az Ön esetében akár több ok is szerepet játszhat. Több budapesti kórházban működik lymphoedema szakrendelés. Kérje háziorvosa segítségét, az Önhöz legközelebb eső szakrendelés megkeresésében.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-16 17:35:28; Megválaszolva: 2010. június 24., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jonapot Nekem olyan kerdesem van hogy folyton lattom es erzem hogy ugral mozog a hasam de jo erosen Terhes nem vagyok Es olvastam neten hogy lehet olyan fergek miadt amit nem veszunk eszre lehet veszelyes is. Ezt hogy tudnam kivizsgaltatni vagy mi baj...
        Üdvözlöm! Egy ideje időszakosan visszatérő hasfájással, görcsöléssel és lágyabb széklettel küzdök. Ezek a tünetek a megfigyelések alapján tejes ételek elfogyasztása után jönnek elő. Gyengeség, fáradtság szédelgés szintén egy...
        Refluxom es helicobacter fertozesem van. A helico evek alatt kiirthatatlannak bizonyult, es a reflux kezelese sem megy. T.i. minden szer, amit erre javasolnak, a ferfiaknal mellduzzanatot eredmenyezhet, s bar en no vagyok, nalam bejott ez a mellekhatas. Ex-...
        Tisztelt Dr. Pétervári László! 2018 decemberében petefészek gyulladásom volt bal oldalon, melyet akkor tompa fájdalom és félideji kis vérzés kísért. Dalacint kaptam rá, de a fájdalom tompán továbbra is fent maradt, ezért nem sokkal...
        Kedves doktor úr. Minek a jele lehet az hogy tartósan vöröses téglabarna a székletem színe? (Április óta ilyen) Csatoltam képet hogy kb. milyen. Voltam gadsztroenterologusnál de ezt elfelejtettem említeni, csak azt mondtam hogy világosabb a...