• Milyen eltérések vannak a vérképen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        Természetesen hamarosan felkeresem kezelőorvosom, hogy megosszam vele a vérképem eredményét, de addig is szeretnék érdeklődni egy-két értékemmel kapcsolatban.
        Remotive Extra gyógynövényes szert és Betaloc-ot szedek, ez nyilván lényeges a megállapítások szempontjából.
        Segment értéke: 52, 5 %
        Süllyedés: 4 mm/h
        HDL-koleszterin: 1, 70 mmol/L
        LDL-koleszterin: 2, 19 mmol/L

        Az utóbbi kettő meglepett, mert úgy tudom, hogy mindkettőnél "ellenkező esetben" szoktak érelmeszesedésre és ezáltal egyéb betegségekre való hajlamról beszélni (akkor ha a HDL alacsony, az LDL pedig magas). Így viszont ez nem jelent problémát?

        Megtenné, hogy segítene nekem abban, hogy jobban megértsem a vérképem csillaggal jelölt részeit?

        Előre nagyon köszönöm szíves válaszát.

        Tisztelettel: Sz. András

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező!

        Az, hogy a HDL magasabb, az LDL pedig alacsonyabb, csökkent szív- és érrendszeri rizikót jelent, megnyugodhat. A süllyedés is normál tartományban van, a szegment érték pdig önmagában semmire nem utal.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-15 12:35:36; Megválaszolva: 2010. március 15., 12:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: