• Aggódás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktonő/úr! Édesapámnak már 4-5 hete a nyakán(jobb oldalt)egy nagy dudor jelent meg.Szemmel láthatóan hétről-hétre növekszik. Elment háziorvoshoz, aki rögtön elküldte vérvételre, aztán gégészetre. Az a gond, hogy nem ment el sehová, mondván, hogy majd elmúlik. Aggódik az egész család. Tanácsot szeretnék kérni mit tegyünk, és meg szeretném kérdezni Öntől hogy mi lehet az? Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Dognai Attila

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó a nyakon témában

        Lehet nyirokcsomó gyulladás is, de ha ilyen ütemben és láthatóan növekszik a duzzanat, komolyan felvetődik a daganatos, akár rosszindulatú daganatos eredet. Lehet fej-nyaki régióban elhelyezkedő daganat áttéte is.

        Mi előbb tisztázni kell a folyamat pontos természetét, mert a tovább terjedés a kezelésben való késedelem, a legrosszabb esetben a hatékony kezelés esélyeit csökkenti.

        Természetesen ez az édesapja döntése, de beszélgessenek vele erről a kérdésről, aggodalmaikról, de ne feledkezzenek meg az ő aggodalmairól és félelmeiről sem. Nagyon is valószínű, hogy sejti ő a lehetséges okokat, és ezek tudatában zárkozik el a vizsgálatoktól. Had beszéljen ő maga a félelmeiről!

         


        Dr. Piros Zsuzsanna
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Péteri László

        Kérdés: 2010-03-09 00:14:58; Megválaszolva: 2010. március 09., 00:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: