• Gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor No/Ur!

        Az lenne a kerdesem, ha valakinek valamilyen gyulladas van szervezeteben, azt mindig kiseri hoemelkedes? Pl. ha valakinek normalisan 36, 5-36, 7 korul mozog a testhomerseklete, es egyszercsak 37, 2-37, 5-ig mozog. Utalhat ez gyulladasra? Es a gyulladast egy egyszeru vervetel kimutatja? Koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        A gyulladás során nem mindig alakul ki hőemelkedés, pl. egy egyszerű szőrtüszőgyulladás nem jár ilyen tünettel, de egy vesemedenvegyulladás már igen, tehát ez a folyamat mértékétől is függ, de egyéni adottságoktól is. Egyes esetekben a nagy kiterjedésű gyulladás sem okoz magasabb testhőmérsékletet, illetve kicsiny gyulladás is okozhat akár lázat is. A hőemelkedés hátterében állhat gyulladás, de akár pajzsmirgy túlműködés, hematológiai betegség,   autoimmun betegség,   nemi hormonok változása, stb. is okozhat ilyet, de akár betegség nélkül is lehet ilyen tünet. Az, hogy a laboratóriumi leletben ad-e a gyulladás elérést, szintén annak mértékétől is függ, illetve egyénenként változik. Azt jvaslom, hogy keresse fel háziorvosát, és mondja el egyéb tüneteit, panaszait, mert csupán ennyi információ alapján még semmire nem lehet következtetni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-05 15:27:35; Megválaszolva: 2010. március 05., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: