Tisztelt Szakértő!

Azt szeretném megtudni ha a nyakamnál levő nyirokcsomó nagyon duzzadt, 2, 5cm nagyságú és nem vagyok megfázva..de viszont fáj akkor azzal mit kellene tenni.

A mellemben voltam fibroadenomáim 6db-melyet eltávolítottak és ez hatással lehetett esetleg rá? Ugye nem igényel műtéti beavatkozást?

Válaszát előre is köszönöm!

Stefanie

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

Kedves Stefanie!

Így látatlanban lehetetlen megmondani, hogy mi okoz Önnél nyaki nyirokcsomó-megnagyobbodást. Általában ún. reaktív eltérésekről van szó, melynek hátterében valamely idült gyulladás (lyukas fog, mandulagyulladás, vírusfertőzés) áll. Sajnos az esetek kisebb hányadában daganatos kórkép is lehet a háttérben. A fibroadenoma jóindulatú elváltozás, így ahhoz biztosan nincs köze. Mindenképpen javasolnám, hogy történjen ultrahangvizsgálat a nyirokcsomóról, és a lelet birtokában lássa Önt megfelelő szakember (fül-orr-gégész, hematológus). 

Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
Kérdés: 2010. március 07., 16:20; Megválaszolva: 2010. március 07., 16:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés