• Soványság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

        Soványságom okának felkutatásával orvoshoz fordultam, nem nagy eredménnyel. 173 cm magas, 43 kg-os - 23 éves nő vagyok. Genetikailag is vékony alkat - mivel a családban is mindenki vékony. Viszont aggasztott a túlzott soványságom, orvoshoz fordultam - így elküldtek különféle vizsgálatokra - pajzsmirigy, hormonvizsgálat, vérvétel, de mindent rendben találtak. Segítséget viszont nem kaptam, hogy akkor mi lehet a megoldás hízásra. Mindenki azzal támad, hogy nem eszem - viszont ezzel nincsen gond, jó étvágyam van és megeszek mindent. Sosem fogytam 1 kg-ot sem, de mióta korom végett tartom a súlyom, 1 dkg sem megy fel. Különböző fórumokon - a soványsággal kapcsolatos eszmecserék témája - mindig a zabálás, az egészségtelen életmód - sokak szerint zsíroskenyér, tojás-tojással és temérdek csoki megold mindent. Kihez fordulhat ilyen esetben a páciens és milyen megoldások vannak az efféle súlyproblémákra?

        Válaszukat előre is köszönöm!

        Görgei Anna

         

        WEBBeteg szakértő válasza a soványság témában

        Kedves Anna!

        Belgyógyászaton nézték, hogy van-e felszívódási zavar, illetve valamilyen bélbetegség? Ha nem, ez irányba kellene még vizsgálódni. A kiegyensúlyozott, vitamindús, kalóriadús diéta, illetve a rendszers testmozgás segíthet.


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet További orvosok

         Halmosi Edina

        Kérdés: 2010-03-04 10:12:46; Megválaszolva: 2010. március 04., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.