• Soványság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kisfiam (15 éves) 180cm magas és 49kg. Jó evő, de nem tud felszedni pár kilót. Nem tudna ajánlani valami táplálék kiegészítőt, amiben több kalória van?
        köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a soványság témában

        Kedves Kérdező!

        Először egy kivizsgálást javasolnék, hogy nem valamilyen felszívódási zavar, enzimhiány, endokrin ok, stb. okozza-e  soványságot. Ha nincs szervi oka, akkor B-vitaminok és multivitamin szedését javaslom, ezek fokozzák az étvágyat, illetve kiegyensúlyozott, rendszers táplálkozás javasolt. Mielőtt orvoshoz fordulnának, vezessenek táplálkozási naplót, ebből sok táplálkozási hibára fény derülhet.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-02 11:07:12; Megválaszolva: 2010. március 02., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: