• Problémák..

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr/Nő!

        Problémám nagyon sok apróbb tünetekből tevődik össze, ebben szeretném a segítségét kérni! A problémák jó pár hónappal ezelőtt jelentkeztek, de mivel szinte csak picit voltak kellemetlenek nem igazán foglalkoztam velük, de mára elég idegesítővé váltak számomra! Szóval a legrégebbi tünet az az állandó teltség érzés és a széklet utáni "üresség" hiánya.Olyan, mintha el sem végeztem volna a dolgomat.Ezt próbáltam különböző salaktalanító szerekkel(szűztea kapszula, Colon Cleanse)elűzni sikertelenül.Ezután következett egy nagyobb fizikai terhelést követő egyszeri véres vizelet, amire a háziorvos-ultrahang, vizelet üledékvizsgálat után-azt mondta hogy valószinüleg vesémben apró vesekő található és annak elmozdulása okozta a vérzést! A vesetájéki tompa fájás néha jelentkezik a mai napig, de nagyon enyhe fájdalom.Ehhez jön még a hasam alsó részén éles, de nem erős pillanatnyi, "átfutó" fájások! Elég gyakran szoktam köhögni is-hozzáteszem nem dohányzom-, a köhögéssel fehér vagy szintelen váladék jön fel.Egy időben lefekvés után oldalt fekve olyan érzés jött rám, hogy nem kapok levegőt, de ez mostanában ez nem jelentkezett.Viszont a mai napig olyan érzés kíséri a légzésemet hanyatt fekve, mintha valami lenne a légcsövemben, lélegzet vételkor. Az állandó fáradságérzés és a rögtön kifáradás, a koncentráció hiánya, a feledékenység szinte a mindennapjaim része! Most volt egy nap amikor minden kiesett a kezemből és ez már idegesítő volt! Nagyon! Akkor néha napján a nyakam mind a két oldalon megduzzad, de ez a következő napra elmúlik, fájdalom csak akkor jelentkezik ha megnyomom a duzzadást vagy ha mozdítom a nyakam.Ezt még tetézi, hogy felszedtem néhány kilót, ami nem a szokásos téli "súlygyarapodás", hanem annál jóval több kb 10 kiló!

        Hozzáteszem nem vagyok az a kényes "fajta", de szeretném ha hozzáértő tanácsot adna, ezért fordultam Önhöz!

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszai egy része összefüggésben állhat a túlsúllyal és a táplálkozással. Figyeljen oda arra, hogy egyszerű szénhidrátot ne fogyasszon, csak komplexet, növényi rostokat, fogyasszon sok szénsavmentes vizet, probiotikumot. Rendszeresen mozogjon. A bő folyadékfogyasztás a vesepanaszokon is segíthet. Illetve az életmódváltás a fogyókúra része is.Emellett javasolnék egy általános fizikális vizsgálatot és egy laborvizsgálatot, ugyanis panaszai hátterében vérszegénység, aopjszmrigy alulműködés, stb. is állhat még. Ennek eredményétől függően részletesebb kivizsgálásra is szükség lehet, keresse fel háziorvosát!


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina

        Kérdés: 2010-02-24 09:13:08; Megválaszolva: 2010. február 24., 09:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: