• Csuklás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Páromra rendszeresen rájön a csuklás, és gyakran egy óráig is eltart, mire abbamarad. Főként olyankor jön elő, amikor valamilyen mélyebb érzelmi hatásnak vagy stressznek van kitéve. Az lenne a kérdésem, hogy ez ellen mit lehet tenni?

        Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a csuklás témában

        Kedves Kérdező!

        A csuklás megszüntetésében szerepet játszik a vér széndioxid szintjének a növelése. A legegyszerűbb eljárás a lélegzet visszatartása. A széndioxid szintet papír zacskóba lélegzéssel is emelhetjük. Az agytól a gyomorhoz futó vágusz ideg ingerlése is segíthet. Az ideg gyors vízivással, száraz kenyér vagy jégdarab nyelésével is ingerelhető. A szemgolyók finom megnyomása is stimulusként hat.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-22 14:27:28; Megválaszolva: 2010. február 22., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: