• Fáradtság és gyakori betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        18 éves diáklány vagyok, érettségi előtt. Sokat tanulok, még többet, mint eddig, ezért először nem is foglalkoztam azzal, hogy gyakran vagyok fáradt. Többször émelyegtem az iskolában is és rettenetesen kívánom a cukros ételeket, többnyire, ha eszem valami ilyesmit, jobban is leszek. 170 centiméter és 50 kg vagyok, egyáltalán nem hajlamos az elhízásra. A vérnyomásom gyakran alacsony, korábban sokat sportoltam, de idő hiányában ma már kevesebbet. Reggelente többnyire nem eszem reggelit, mert nem marad rá időm. Először a kettes típusú cukorbetegség jutott eszembe, de nem tudom, mennyire gyakori vagy lehetséges-e, hogy ennyi idősen kialakuljon. Mindenesetre a lábam gyakran zsibbad és a talpan is sokat görcsöl (lúdtalpam van), elég száraz a bőröm is és váltakozó, mikor vagyok fáradt, látszólag minden ok nélkül és mikor robbanok ki az energiától. Azért írok, mert aggódom, most vagyok sorozatban negyedszerre beteg, influenzás voltam, légcsőhurutom és arcüreggyulladásom is volt idén télen, pedig normális esetben nem vagyok beteges. Szinte egész télen náthás voltam és fájt a torkom, pedig ez sem jellemző. Korábban voltak panaszaim a szívemre egy enyhe jobb blokkot vettek észre, a háziorvosom pedig azt tanácsolta ne igyak túl sok koffeint. Azóta ezt nem teszem és a panaszaim megszűntek.

        Segítségét és türelmét előre is köszönöm:

        Sára

        WEBBeteg szakértő válasza a fáradtság témában

        Kedves Sára!

        Mindenképp érdemes egy rutinlabort csináltatnia, nem gondolom, hogy cukorbeteg lenne, de a laborból akár pl. vérszegénységre is fény derülhet, mely szintén okozhatja panaszait. Maga a stressz, a kimerültség is okozhat gyakori betegséget. Emellett érdemes lenne elkezdenie multivitamint szednie.


        Dr. Szűcs Miklós
        urológus-andrológus Itt kérdezhet

        Dr. Szűcs Miklós

        Kérdés: 2010-02-22 10:18:42; Megválaszolva: 2010. február 22., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: