• D8690 Sarcoidosis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Szakértő!

        2010. januárjában bőrgyógyászhoz fordultam, mert a térdeimen furcsa bőrelváltozást tapasztaltam. Vettek szövetmintát, kórszövettani vélemény: Az eltávolított vizsgálati anyagban Langhans - típusú óriássejteket tartalmazó nem necrotisalo granulomatosus gyulladás, mely hegsarcosisnak megfelel. Dg.: D8690 Sarcoidosis

        A doktornő (bőrgyógyász) elküldött mellkasröntgenre, hasi Uh, szemészetre, laborba.

        Mellkasfelvétel: A tüdőkben a peribronchialis rajzolat basalisan fokozott. Vérbő kötegesebb hílusok. (a többi norm.)

        Szemészet: neg.

        Labor: GPT (ALAT) 46 (a többi norm.), különleges vizsg. nem volt csak Anti-streptolizin 0 titer: 77

        03. 10-én megyek hasi Uh, hétfőn pedig hallásvizsgálatra.

        Közben a tegnapi napon nagyon megfájult a bal térdem, nem is tudom teljesen kinyújtani, hátul a térdhajlat duzzadt, és a lábszáram, sípcsontom is érzékeny. Synovitis dg. - sal rheumatológiára küldtek.

        Véleménye szerint milyen vizsgálatok szükségesek még? Bizonyított - e a sarcoidosis?   Milyen szakorvos fogja össze a szükséges kezelést? (ha szükséges)

         

        Tisztelettel: Bacsy

         

        WEBBeteg szakértő válasza a sarcoidosis témában

        A leletei alapján úgy tűnik, csak a bőrt érinti a betegsége, ezért a bőrgyógyász szakorvosa fogja kezelni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-23 15:26:28; Megválaszolva: 2010. február 23., 15:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tiszta orrok, nyugodt napok