• Alhasi és deréktáji fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorNő/Úr!

        32 éves nő vagyok, évek óta fennálló alhasi panaszokkal. Elsősorban a kismedencében érzem mintha egy kis kő lenne, ami fáj és néha most már viszket is. Kezdetben csak a jobb oldalon éreztem, de kb. fél éve a bal oldalon is elkezdett a kis kövecske fájdogálni, illetve ezzel egy időben hátul a derekam is elkezdett fájni. Folyásom rendszeres és bőséges, mintha gennyes lenne,  gyakran van hőemelkedésem. A menstruációm pontos, mindig is az volt, a szex közben csak ritkán van fájdalmam, talán csak bizonyos pózoknál ami lehet nem is kóros. A nőgyógyászom (a sokadik) szerint nem nőgyógyászati a probléma, így kivizsgáltattam magam belgyógyásszal is, máshol sincs probléma. Gyakran émelygek visszatérő hasmenésem van, és fél éve egyre gyakrabban fájnak az izületeim is,  volt már akut izületgyulladásom is. Munkában nem befolyásol a "betegségem", a folyamatos fáradtságon és a rossz közérzeten kívűl semmi zavaró.

        Én úgy érzem ez így még sincsen rendjén, szeretném tudni mi lehet a bajom, de nem tudom mit tegyek, mert kezdem úgy érezni az orvosok azt hiszik én csak szórakozásból járok hozzájuk. Ugyan akkor félek, ha ez nőgyógyászati probléma az akadálya lehet a későbbi gyermekvállalásnak. Az elmondottak alapján Önnek mi a véleménye, érdemes foglalkozni a dologgal vagy tényleg hipochonder vagyok. Tudna esetleg orvost javasolni, lehetőleg fővárosit (délpesti régió), de elmegyek bárhova.

        válaszát előre is köszönöm, tisztelettel Omen.

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt tünetek valóban megviselik az embert. A folyás miatt nem lehet kizárni a nőgyógyászati eltérést. A kezelés fontos lépésnek érzem a helyes táplákozást és letvitelt. Fogyasszon sok zöldséget, növényi rostot, pro- és prebiotikumot. Igyon naponta legalább 2 liter folyadékot (szénsavmentes ásványvíz). Naponta mozogjon legalább fél órát, nem kell megerőltetőnek lennie. Kerülje a szénhidrátokat, alkoholt, péksüteményeket. Történjen egy hasi ultrahang is. Amennyiben pár hét alatt a fenti változatások ellenére sincs javulás érdemes egy laborvizsgálatot, belgyógyászati ellenőrzést végezni. Ekkor a lisztérzékenységet is érdemes megnézni.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-26 10:52:19; Megválaszolva: 2010. február 26., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: