Táppénz

Tisztelt Szakértő!

2009.májustól táppánzen vagyok kisebb megszakításokkal (havi 1-2 nap megszakítás) súlyos trombocyta betegség miatt (jelenleg is n-plate injekciót kapok) . A körzeti orvosom azt javasolta hogy indítsam el a leszázalékolásom, de én nem nagyon szeretném mert bízom abban hogy meggyógyulok. Jelenleg még a lépkivétel gyógyulásával küzdök a sebészem azt mondta hogy még legalább negyed év a műtét gyógyulása, és a trombocyta emelkedésre még nem tud mit mondani.

Kérdésem: mennyi ideig lehetek lehetek táppénzen? És mikor gondolkodjak a leszázalékolás elindításán? (39 éves vagyok és 18 éves korotól dolgozom)

Köszönöm válaszát

üdvözlettel: Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza táppénz témában

Kedves Ildikó!

Táppénz az igénylő betegsége miatt a betegszabadságra való jogosultság lejártát követő naptól az igazolt keresőképtelenség időtartamára jár, legfeljebb azonban egy éven át. Egy évig azonban csak akkor jár a táppénz, amennyiben az igénylő keresőképtelenségét közvetlenül megelőzően legalább egy évig folyamatosan biztosított volt. A leszázalékolás elindítsával kapcsolatban az a legjobb, ha kezelőorvosát kérdezi meg, ő tudja ennek legoptimálisabb idejét megmondani, ha valóban rákerülne a sor.

Kérdés: 2010. március 01., 20:59; Megválaszolva: 2010. március 01., 20:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
Ambulláns lap
Jó napot doktornő! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy múlt héten 3 napot beteg voltam ezért nem mentem dolgozni. De a saját házi orvosom épp...
orvosváltás- táppénz
Üdvözlöm Önöket! Nemrég táppénzre kellett mennem, terhes vagyok és már nem dolgozhattam a munkahelyemen. Költöztünk, és még egy másik...
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése