• Táppénz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő!

        2009.májustól táppánzen vagyok kisebb megszakításokkal (havi 1-2 nap megszakítás) súlyos trombocyta betegség miatt (jelenleg is n-plate injekciót kapok). A körzeti orvosom azt javasolta hogy indítsam el a leszázalékolásom, de én nem nagyon szeretném mert bízom abban hogy meggyógyulok. Jelenleg még a lépkivétel gyógyulásával küzdök a sebészem azt mondta hogy még legalább negyed év a műtét gyógyulása, és a trombocyta emelkedésre még nem tud mit mondani.

        Kérdésem: mennyi ideig lehetek lehetek táppénzen? És mikor gondolkodjak a leszázalékolás elindításán? (39 éves vagyok és 18 éves korotól dolgozom)

        Köszönöm válaszát

        üdvözlettel: Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a táppénz témában

        Kedves Ildikó!

        Táppénz az igénylő betegsége miatt a betegszabadságra való jogosultság lejártát követő naptól az igazolt keresőképtelenség időtartamára jár, legfeljebb azonban egy éven át. Egy évig azonban csak akkor jár a táppénz, amennyiben az igénylő keresőképtelenségét közvetlenül megelőzően legalább egy évig folyamatosan biztosított volt. A leszázalékolás elindítsával kapcsolatban az a legjobb, ha kezelőorvosát kérdezi meg, ő tudja ennek legoptimálisabb idejét megmondani, ha valóban rákerülne a sor.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-01 20:59:47; Megválaszolva: 2010. március 01., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: